همه چیزهایی که باید در مود کلایمر بدانید
خطرات در ساخت و ساز
- برچیدن
- شکست سازهای
- سقوط
چرا کلایمر؟
هزینه (خرید یا اجاره کلایمر)
سرویس و نگهداری
- وینچهای کشنده
- سیم بکسلها
- تابلو برق
- وزنههای تعادل
کلایمر یا داربست معلق که در ایران با نام بالابرنما یا قندوله نیز شناخته میشوند نوعی سیستم بالابر هستند که بر روی سطح بیرونی ساختمانها به منظور دسترسی راحتتر به ارتفاع، جایگزین داربستهای سنتی شدهاند. این دستگاهها با استفاده از دکلهای عمودی که به صورت تکی یا زوجی به بدنهی ساختمان متصل میشوند به بالا و پایین حرکت میکنند. سکوی کاری که روی این دستگاه جهت قرارگیری کارکنان و مصالح و تجهیزات مورد نیاز تعبیه شده است با استفاده از یک موتور قدرتمند به حرکت درمیآید. بر خلاف داربستهای معمولی، کارگران برای جابجایی نیازی به تغییر موقعیت سکوی کلایمر ندارند و میتوانند بیشترین زمان را صرف کارهای تولیدی کنند.
طول سکوها بین 2.8 تا 13.4 متر برای دکلهای تکی و برای دکلهای زوجی بین 6.7 تا 35.9 متر متغیر است. این انعطاف پذیری باعث میشود تا کارفرمایان بتوانند بسته به عرض ساختمان خود سکوی مورد نظر را تعبیه کنند. لذا بنا به طول ساختمان تا طول 9 متر به صورت مجزا و برای بیشتر از آن تا 150 متر متصل به بدنه ساختمان میباشند. با استفاده از دکل دوقلو میتوانند ظرفیت بار حداکثر تا 4550 کیلوگرم را داشته باشند.
به عنوان یکی از جدیدترین فناوریهای موجود در حوضهی ساختمان سازی میتوان به میزان ایمنی بالای این دستگاهها برای کارگران و افرادی که در مجاورت آنها قرار میگیرند اشاره کرد. ایمنی این دستگاه باعث کاهش چشم گیر احتماب آسیب دیدگی در محل کار میشود. با وجود سیستمهای ترمزگیری، سوئیچهای محدود و نیز ریلهای محافظ میتوان تا حد بسیار زیادی نسبت به ایمنی این دستگاه اطمینان خاطر حاصل کرد.
موارد استفاده از این دستگاه تنها به حوزهی ساختمان سازی محدود نمیشود. بلکه میتوان برای دسترسی به برجهای بلند، سازههای نیروگاهی(مانند کولینگها)، سازههای پالایشگاهی(مانند مخازن نفت و گاز)، سیلوها، دیواره سد، زیر پلها، تابلوهای تبلیغاتی بزرگ و درون پاسیوهای ساختمانها استفاده کرد.
مزایای استفاده از کلایمر
-
ظرفیت بالای بار
-
سرعت بالا در دسترسی به نقاط
-
دسترسی راحتتر به ارتفاعات
-
سرعت بالا در نصب و راه اندازی
-
کاهش نیروی کار اضافه
-
افزایش بهرهوری
-
جابهجایی آسانتر فقط با فشار دادن چند دکمه

خطرات در ساخت و ساز

-
برچیدن :
- شکست سازهای :
- سقوط :
-
نصب، جابجایی و برچیدن نامناسب
-
بازرسی ناکافی از اجزای سازنده یا استفاده نامناسب
-
قرار دادن در مجارت خطوط برق
-
عدم بستن سیستمهای گاردریل یا عدم استفاده از سیستمهای مهار سقوط
-
آموزش نامناسب کاربران کلایمر
-
عدم رعایت کارگران در جهت دانش و مهارت در انجام کار با دستگاه
چرا کلایمر؟
-
آنها را می توان به چندین دکل متصل کرد
-
ارتفاعات و بارهای بیشتری را فراهم می کند
-
برای ارتفاع پایین، به راحتی متحرک هستند
-
قطعات آنها کمتر از داربست های معمولی هستند که این امر سرعت نصب و جابجایی را تسریع می کند
-
می توانند شما را به ارتفاع دقیق موردنیاز خود برسانند و کارها را ایمن تر و راحت تر کنند
-
این امکان را به شما می دهد تا حمل و نقل عمودی را با خطرات کمتری و کارایی بیشتری نسبت به داربست انجام دهید
-
انعطاف پذیری دسترسی به نقاط مختلف از طریق ماشین های برآمدگی طولانیتر و یا پلهای رو به جلو

هزینه (خرید یا اجاره کلایمر)

سرویس و نگهداری کلایمر
مهم ترین شاخصه در عملکرد و طول عمر مفید کلایمرها، سرویس و نگهداری منظم و استاندارد آنهاست. این دستگاه ست تکمیلی از اجزای کوچکتر میباشد که دستورالعمل سرویس و نگهداری هرکدام از این موارد مجزا بوده و در دفترچه راهنمای آن ارائه میشود. در ادامهی این مقاله نگاهی کلی به بحث سرویس و نگهداری بخش های مختلف آن میپردازیم.
وینچهای کشنده :
وینچهای کشنده مهم ترین و اساسیترین نقش را ایفا میکنند. در داخل این وینچها از سیستمها و قطعات متعددی استفاده شده است که به مرور زمان بر اثر استهلاک در آنها خوردگی ایجاد شده و نیاز به سرویس دارند. توصیه میگردد که به طور منظم در صورت استفادهی مداوم هر سال یکبار نسبت به سرویس آنها اقدام شود. در ضمن دستگاه وینچ فقط باید توسط متخصص باز گردد و نیابد توسط افراد غیر متخصص اورهال شود.
سیم بکسلها :
سیم بکسلها یکی از بخشهای مهمی هستند که سلامت آنها در عملکرد وینچهای کشنده و بالاروندگی و ایمنی دستگاه اهمیت بسزایی دارد. سیم بکسلها باید به طور منظم از نظر آسیب دیدگی ظاهری، بافت و عدم شکستگی آنها مورد بررسی قرار گیرند. در صورت وجود هر گونه خراش و مشکل به سرعت تعویض گردند و نیز از روغن کاری و گریس کاری آنها پرهیز گردد.
تابلو برق :
سیستم اصلی کنترل کننده دستگاه، تابلو برق آن میباشد که در داخل آن از انواع سیستم های ایمنی و حفاظتی بهره برده شده است. در این مورد نیاز است که در صورت مشاهده هرگونه نقص در عملکرد آن حتما با شرکت پشتیبانی دستگاه به منظور اقدامات جهت تعمیر هماهنگیهای لازم انجام شود. در این قسمت نیز نیاز است هر یک سال یکبار بررسی های لازم انجام شود.
وزنههای تعادل :
وزنههای تعادل سازههای نگه دارنده کلایمر بر اساس ضریب ایمنی در استاندارد EN1808 تعریف میگردد. کنترل پیوستهی تعداد و سلامت وزنهها از اهمیت بالایی در ایمنی و کارکرد دستگاه دارد، به طوری که توصیه میشود تعداد، سلامت و محل قرارگیری آنها در دورههای کوتاه به طور منظم کنترل گردد.
در انتها لازم به تاکید است کلیه دستورالعمل های استفاده از دستگاه در دفترچه راهنمای کلایمر ارائه شده است. رعایت آن ها می تواند در افزایش عمر مفید دستگاه و ایمنی آن حائز اهمیت باشد.
سیستم ارسال دیدگاه توسط CComment